orang sayang saya :) Hey selamat datang :) Jangan sepahkan blog ni.Saya baru bersihkan.Tolong follow yaa darling(s).Arigatou !

Sticky note

Hello honey,

Blog ni sedang di-edit lah . Datang nanti lah yaa :) Header ada prob lak :( Blog akan di-update lepas siap make-up.Haha.Themkiu btw.xoxo.

Sunday, September 12, 2010

Hari Raya :)

            Oleh sbb kwn ku yg bernama Nurul Adila menyuruh ku meng-update blog , so oke la i update ... :)


            Baju raya ku berwarna hitam dan kainnya kuning2 gitu laa..Kain tudung lak warna hitam...Asalnya warna hijau tp sbb tersalah beli colour so terpaksa pkai yg hitam .. Tp oke pe yg hitam ... Lagi sesuai dari yg hijau tuh.. Tersalah beli sbb keliru kain tu warna hijau ke kuning ... huhu ..

         Raya pertama of cozz raya kat rumah nenek , dapat duit raya :) Salam2 pastue terus berangkat g umah saudara mara ... Rumah nenek dekat je , p.chepa ... Naik keta tu masing2 laa , abg ku naik sbuah , kami naik sbuah... Tatau la dia nk naik sorang2 , ikut dia la :) 

         Rumah pertama ialah rumah yg dekat sgt sesangatnya dgn rumah akue .. 2nd house pon same ... Nenek,ayahku n mak ayah saudara serta cousin ku jalan kaki jer nak g rumah kedua tue tp sy,kakak,mama n  adik naik keta..hahaha biar le , tp akue ta mkn pon , minum air je .. huhuhu ..Lepas tue pegi rmh ketiga n sterusnyeee ... Ta pegi umah cikti (mak saudara sye) sbb jam laa , umah dia kat w.bharu , dr KB Mall lg dh jam ..huhuhu sian kan ? Keta ta gerak2 pon....Susah la giniee...

         Setelah berbelas2 rumah pegi , maka kami pon balik umah...aah letihnyeee , pas2 tido la hahax...N bangun kul bape tah.,malam laa ... N kemudian sy tgk TV cerita kartun , fevret kartun ialah Fosters Home for Imaginary Friends .. especially the 'DARE' episode :) So funny !!! Pastu tgk Powerpuff Girls..Byk gak la episode yg beratus2 kali tgk...Lepas tgk Fosters terus tido pasal xder cite dah...

          Esoknya x pegi pon rumah nenek sy , kitorang wat open house laa... Raya 2 dan 3 open house , raya 4 ? Close house :3  Ada Tomyam , sate , kuzi , biskut2 , kek2 , coklat2 , buah2 , air ... Tu jelah rsanye ... Akue suka biskut cornflakes and pe nama dia ,popia mini ? , ala yg ada sambal daging kat dlm ? Air tue air oren , good3 .. Tomyam ader 2 , bihun N kueytiaw , pilih la nk yg maner ... Ada sate msti ada nasi himpit kan ? :) Kuzi ? Makan ngan roti of cozz ... Nyum3 ... :) Terliur ke ? Hahaha

             Umm apesal la ngan mata aku nim ? Rasa sakit tp mata kiri je lah , kanan x pun ... Tapi tgk kat cermin xde pa-pe pun , dh 3 hari .. Hmmm sbb skrin lappy ke ? Maybe ...Mcm denyut2 la..haha .. Rasa dia cam sakit kepala laa , paham ta ?

          Tgk TV pon tutup mata kiri sbb kut2 mcm tue jd xsakit tp kkadang sakit gak...uwaaaa....susah r ginie ... Eyh ni dah lari dari tajuk .. Hihihii...Takpe la , lari sikit je ... Wakakaka..Ok jom stop sini sbelum akue lari lg jauh dr tajuk ...Wokeh ?? Okeh babeh , ByeBye !
Thanks sbb sudi baca sampai abes.Sila ringankan tgn anda untuk like post ni.Have a great dayyyyy :)

0 makan bubblegum:

 
Original Imma Cookie Monstaa Dot Blogspot.